در این ویدئو تفاوت برنج طارم محلی و هاشمی را بررسی میکنیم.
برنج طارم محلی از نظر ظاهری کشیده تر و لاغرتر است و برنج هاشمی کمی کوتاه تر و تپل تر است. رنگ برنج خام و پخته شده در برنج طارم سفید مایل به کرم است و برنج هاشمی رنگ سفید استخوانی دارد. هر دو برنج دارای پخت آسانی هستند.
برنج طارم بیشتر در مناطق مازندران کشت میشود و برنج هاشمی بیشتر در گیلان کشت میشود. از نظر عطرقبل از پخت اگر عطر برنج طارم مثلا 100 باشد برنج هاشمی 90 است و قبل از پخت تفاوت زیادی در عطر ندارند. و عطر بعد از پخت اگر مثلا عطر طارم 100 باشد عطر بعد از پخت هاشمی 70 است که یکی از مهمترین تفاوت های این دو برنج است. قد بعد از پخت برنج طارم مثلا 75 باشد قد برنج هاشمی 100 است.
ارزش غذایی در این دو برنج از نظر ویتامین یکسان است اما پروتئین برنج طارم محلی بیشتر است. قیمت برنج طارم محلی معمولا 5% بیشتر از هاشمی است به دلیل عطر بیشتر آن.
توصیه ما به شما این است که اگر میخواهید برنج کته با عطر خوب داشته باشید برنج طارم محلی مناسب شما است و اگر برنجی میخواهید که ری بیشتری داشته باشید و مجلسی تر باشد میتوانید از برنج هاشمی استفاده کنید.