برنج دودی

برنج دودی


طرز تهیه برنج دودی

در عصر حاضر عملیات خشک‌‌کردن در کارخانه‌های شالی‌کوبی با دستگاه مخصوص اُوِن یا خشک‌‌کن انجام می‌گیرد. و به منظور نگهداری طولانی نیز از قرص برنج یا روش های دیگر استفاده می کنند.
امروزه دودی کردن برنج بیشتر با هدف ایجاد تغییر در طعم و بوی برنج و از روی تفنن و تنوع در طعم و ذائقه این کار را انجام می دهند.

دودی کردن برنج بدین روش است که، با سوزاندن خرده چوب های بعضی از درختان مخصوص و قرار دادن کیسه های حاوی برنج به صورت آویزان شده در معرض دود و هدایت دود به سمت کیسه های برنج آن ها را دودی می کنند. این امر موجب بو وعطر خاصی در برنج می شود که اصطلاحا برنج دودی می گویند.

دود حاصل شده عطر و طعم خاصی به برنج منتقل می کند که البته ممکن است خوشایند تعدادی از افراد نباشد. اما طرفداران خاص خودش را نیز دارد. به طور کلی در مصرف این برنج می بایست طبع آن را شناخت تا با بهترین مصلح آن را سرو کرد. در ادامه طبع این برنج را نیز موردبررسی قرار داده ایم.

برنج دودی

برنج دودی

خواص برنج دودی

همان گونه که گفتیم مواد غذایی دودی، نظیر برنج دودی و ماهی دودی از خوراکی هایی هستند که امروزه مردم از سر تفنن بعضی از مواقع از آن ها استفاده می کنند. اما این دودی بودن مزیت هایی نیز دارد که در ادامه به چند مورد اشاره می کنیم:

  • این برنج به دلیل طعم و بوی مطبوعی که دارد باعث افزایش تنوع غذایی شده و اشتها را زیاد کرده و در نهایت افراد را به خوردن بیشتر این ماده غذایی ترغیب می کند. در نتیجه مصرف این برنج را به آن دسته ازافرادی اشتهای کمی دارند و افرادی که از طعم های جدید استقبال می کنند پیشنهاد می کنیم.
  • برنج دودی دارای مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز بدن بوده و مصرف آن همراه با میوه ها و سبزیجات توصیه می شود.
  • برنج دودی به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد کربوهیدرات ،انرژی مورد نیاز بدن را تامین و بعنوان یک سوخت عمل کرده و در زمان انتظار انرژی مورد نیاز بدن برای سوخت و ساز را فراهم می نماید.
  • از آنجا که برنج دودی منبع عالی از ویتامین ها بوده و دارای ویتامین D، تیامین و ریبوفلاوین و همچنین به میزان زیادی مواد معدنی نظیر آهن، کلسیم و فیبر دارد، مصرف آن باعث استحکام استخوان ها می شود.
  • مصرف به میزان کافی از برنج دودی برای تنظیم فشار خون می تواند مفید باشد زیرا در برنج دودی سدیم اندکی وجود دارد.
  • برنج دودی به خاطر دارا بودن میزان زیادی آنتی اکسیدان، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز عفونت در بدن جلوگیری می کند.
  • خوردن برنج دودی قند خون را تنظیم می کند چون محتوای گلیسمی آن کم است.

برنج دودی در طب سنتی

از منظره طب سنتی برنج‌ دودی محصولی است که با مصرف آن می‌توان بر بسیاری از مشکلات گوارشی غلبه کرد به شرط آن که از ماده سوختنی که برای دودی کردن آن  استفاده می شود و نحوه صحیح مصرف آن مطلع بود. به عنوان مثال مصرف این نوع برنج برای درمان و مشکلات گوارشی و رفع کم اشتهایی توصیه می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

داداش نژاد ۰۹۱۱۵۵۶۱۰۳۹